Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με σημερινή επιστολή του προς Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης, αναφέρεται στο ζήτημα της μη πληρωμής έως σήμερα, όλων όσων εργάσθηκαν στην ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ, στο νησί της Λέσβου κατά το έτος 2011.

Μολονότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που θεσμικά διαδέχθηκε την Νομαρχία Λέσβου, στην κατ’ έτος άσκηση της δραστηριότητας αυτής, έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη πίστωση η αξιοποίηση της για την πληρωμή των δικαιούχων, προσκρούει στην τήρηση των διατάξεων του Π.Δ.113 /2010, που αφορά στο Δημοσιονομικό πλαίσιο έγκρισης δαπανών των Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Το πρόβλημα, όπως εκτιμά ο κ. Σηφουνάκης, παρουσιάζεται καθαρά γραφειοκρατικό και δημιουργείται από την μη εισέτι εξοικείωση των Οικονομικών Υπηρεσιών των Περιφερειών με το νέο σύστημα ελέγχου των δαπανών από τις κατά τόπους Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών « ΕΝΤΕΛΛΟΜΕΝΑ».

Η εφαρμογή από 1-1 –2011, των διατάξεων του ως άνω Π.Δ. (113/10) επέφερε κάποιες δυσλειτουργίες στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά με εγκύκλιο του τότε Αν. Υπουργού Οικονομικών , (κ.Σαχινίδη) , διευθετήθηκαν οι ανεξόφλητες πιστώσεις του Α’ Εξαμήνου του 2011, όμως η Δακοκτονία πραγματοποιήθηκε κατά το Β’ εξάμηνο του 2011.

Γι αυτό ο μόνος τρόπος να ξεπερασθεί το ζήτημα που έχει προκύψει είναι η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΘΥΜΙΣΗ, ώστε να καταστεί δυνατή η άντληση των δαπανών δακοκτονίας στο νησί της Λέσβου, απ την εξασφαλισμένη πίστωση του έτους 2011 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και να πληρωθούν οι δικαιούχοι. Ζητά από συναρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν κατά προτεραιότητα το επί μέρους αυτό θέμα και να δώσουν λύση.

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει ότι ενώ εκίνησε ήδη η δακοκτονία στη Λέσβο (περιόδου 2012) εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι οι εργασθέντες σ αυτήν, της περσινής περιόδου.